دکترای فیزیولوژی، دیپارتمنت فیزیولوژی، پوهنحی طب معالجوی، پوهنتون خاتمالنبیین(ص)، کابل، افغانستان
چکیده: (16 مشاهده)
مقدمه: از دست دادن توانایی انجام فعالیت¬های روزمره، اختلال در شناخت و حافظه از جمله علائم کلینیکی آلزایمر (شایع¬ترین شکل زوال عقل) می¬باشند. برای تشخیص آلزایمر دو نشانه¬ آسیب¬شناختی عصبی وجود دارد: رسوب خارج حجروی پیپتاید A و تجمع تاو فسفوریلهشده در گره¬های نوروفیبریلاری موجود در نیورون¬ها. آمیلویید بیتا که در اصل به ¬عنوان پروتئین آمیلویید A4 نامیده می¬شود، یکی از مهم¬ترین پیپتاید¬های نامحلول اصلی مغز است که در علوم اعصاب به عنوان یک شاخص مورد بررسی قرار می¬گیرد.
روشها: اطلاعات این مطالعه¬، از مقالات اصلی و علمی منتشرشده در پایگاه¬های اطلاعاتی مانند: Pub med, web of science, Scopus, Science direct وGoogle Scholar جمعآوری شد و براساس معیارهای واجد شرایط، وارد مطالعه گردیدند.
نتایج: در این مرور، ۳ مقاله¬ اصلی از نوع مطالعه تجربی حیوانی که روی نقش آمیلویید بیتا بر آلزایمر انجام شده بود، بررسی صورت گرفت. نتایج نشان دادند که آمیلویید بیتا در نواحی مختلف مغز رسوب کرده و همین امر، سبب ایجاد اختلالات مختلف مغزی می¬شود. آمیلویید بیتا در دوز¬های مختلف، دارای تأثیرات متفاوت بر مغز می¬باشد. منشأ و افزایش سطح آمیلویید می¬تواند دلایل مختلفی داشته باشد.
بحث: نتایج به¬دست آمده از این مطالعات، نشان دادند که تأثیرات آمیلویید بیتا وابسته به دوز و دفعات تزریق داخل هایپوکامپی است. از پیامدهای آن می¬توان به تخریب بافت و کاهش عملکرد انزایم¬های نواحی مختلف مغز اشاره کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى
ارسال پیام به نویسنده مسئول