دیپارتمنت داخله دندان، دانشکده طب دندان، پوهنتون خاتمالنبیین(ص)، کابل، افغانستان
چکیده: (12 مشاهده)
مقدمه : کریس دوره مقدم طفولیت شکل مخرب کریس است که دندانهای اطفال را بعد از خروج مصاب میسازد. مطابق تعریف انجمن دندان امریکا کریس دوره مقدم طفولیت عبارت از موجودیت حد اقل یک یا چند دندان از دست رفته، پوسیده یا پرکاری شده بعد از خروج دندانهای شیری نزد اطفال میباشد. به اساس طبیعت پیشرفت سریع این مرض یک مشکل جدی در جوامع در حال انکشاف و صنعتی میباشد. این مرض یک مشکل جدی در جوامع بشری بوده که بر علاوه ایجاد نواقص روی دندانهای شیری تاثیرات مخرب بالای دندانهای دایمی اطفال نیز دارد
مواد و روشها: این تحقیق به شکل مطالعه مقطعی-توصیفی در جریان نیمه اول سال 1403 نزد اطفال مراجعه کننده به کلینیک تدریسی ستوماتولوژی کابل شعبه اطفال که سنشان بین 3 الی 6 سال بودند، انجام شد. اطفال که مصاب کریس دوره مقدم طفولیت بودند شامل تحقیق شده و شیوع کریس دوره مقدم نظر به سن و جنس و دندان مورد مطالعه قرار گرفته و معلومات بدست آمده توسط SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: شیوع کریس دوره مقدم طفولیت نزد اطفال مراجعه کننده به شفاخانه تدریسی ستوماتولوژی 82/69 فیصد دریافت گردید. این تحقیق نشان میدهد که بیشترین شیوع کریس نزد طبقه ذکور با 64/%57 بوده و نظر به مصابیت سن بیشترین شیوع کریس نزد اطفال 6 ساله با 62/33% دریافت گرید.
بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که شیوع کریس یا افزایش سن افزایش مییابد. از نظر مصابیت دندان بیشترین شیوع کریس در دندانهای سنترل علوی با 58/51% و کمترین شیوع آن در دندانهای دندانهای سنترل سلفی 67/5% دریافت گردیده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي
ارسال پیام به نویسنده مسئول