مقدمه: گاستریت یا التهاب معده، یک اختلال شایع جهاز هاضمه است که تأثیرات قابل توجهی بر سلامت عمومی دارد و میتواند به شرایط شدیدتر مانند زخم و سرطان معده منجر شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع و عوامل التهاب معده در افراد مراجعه کننده به شفاخانه عالمی شهر کابل در شش ماه اول سال 1402انجام شده است.
مواد و روشها: این مطالعه بصورت مقطعی _ گذشتهنگر انجام شده است. جمعیت مورد مطالعه شامل 250 مراجعه کننده است که مشکوک به گاستریت بودهاند. از آن جمله 100 نفر گاستریت تشخیص داده شده بودند. دادههای دموگرافیک (سن و جنس)، و عوامل خطر بالقوه جمعآوری و با استفاده از نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: از میان ۲۵۰ نفر که با علائم گاستریت مراجعه کردند، 100 نفر( 40%) به این عارضه مبتلا بودند که شامل 60% مردان و 40% زنان میباشد. اکثریت (%42) این افراد در سنین بین ۴۱ تا ۶۰ سال سن داشتند. عفونت هلیکوباکتر پیلوری به عنوان عامل اصلی شناخته شد و ۵0% مبتلایان را تحت تأثیر قرار داده است. علاوه بر این، ۲7% افراد از دواهای ضدالتهابی غیر استروئیدی استفاده میکردند که 23% از آنها نیز مبتلا به هلیکوباکترپیلوری بودند.
بحث و نتیجهگیری: این مطالعه نشاندهنده شیوع قابل توجه گاستریت، به ویژه در میان بزرگسالان است و عفونت هلیکوباکتر پیلوری یک عامل مهم محسوب میشود. نتایج بر نیاز به مداخلات صحت عمومی هدفمند، از جمله مدیریت عفونت هلیکوباکتر پیلوری و استفاده محتاطانه از دواهای ضدالتهابی غیر استروئیدی برای کاهش میزان شیوع گاستریت در جمعیت تاکید دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/10/16 | پذیرش: 1403/3/30 | انتشار: 1403/3/30