مقدمه: بر اساس تعریف سازمان صحی جهانی سوءتغذیه به کمبود، افزایش یا عدم توازن در میزان انرژی و مواد مغذی دریافتی اطلاق میشود. تغذیه نقشی اساسی در رشد و تکامل دوران کودکی دارد. رشد و تکامل پیش از تولد تحت تأثیر عوامل مادری و جنتیکی قرار دارد، اما پس از تولد، بیشتر تحت تأثیر عوامل خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و محیطی است. این مطالعه به منظور بررسی شیوع سوءتغذیه در میان اطفال زیر پنج سال طی شش ماه نخست سال 1402 در شفاخانه تخصصی اطفال اتاترک در شهر کابل انجام میشود.
مواد و روشها: طی مدت اجرای این مطالعه، 9822 طفل به این شفاخانه اتاترک مراجعه کردند که از میان آنها، 823 طفل مبتلا به سوءتغذیه بودند. در نتیجه، شیوع سوءتغذیه در این دوره زمانی برابر با 8/33% بود.
نتایج: نتایج این مطالعه نشان میدهد که شیوع سوءتغذیه در میان دختران بیشتر از پسران بود. همچنین بیشترین موارد سوءتغذیه در گروه سنی 24 تا 59 ماه مشاهده شد. شیوع سوءتغذیه در اطفال زیر پنج سال برابر با 3/8% گزارش میشد.
بحث و نتیجهگیری: نتایج مطالعه بیانگر اهمیت بالای سوءتغذیه بهعنوان یک مشکل صحی در این گروه سنی است. همچنین، شیوع سوءتغذیه در میان دختران نسبت به پسران بیشتر بوده و بیشترین موارد در گروه سنی 24 تا 59 ماه مشاهده شد. با توجه به شیوع قابلتوجه سوءتغذیه در اطفال زیر پنج سال، نیاز به توجه ویژه به این معضل از طریق مداخلات پیشگیرانه و برنامههای صحی و تغذیهای ضرورت دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/10/16 | پذیرش: 1403/3/30 | انتشار: 1403/3/30